Bunmei nóż kuchenny Yanagi Sashimi 21cm

 Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
 
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
 
Twardość ostrza – 56-57 HRC
 
Rękojeść – Drewno magnoliowe
 
Waga – 122g 

Producent: Bunmei

Seria: bunmei

Cena: 365,00 zł

Koszty dostawy:
15 zł przy płatności przelewem
20 zł przy płatności gotówką przy odbiorze

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij