Bunmei nóż kuchenny Oroshi 24cm

 Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.
 
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
 
Twardość ostrza – 56-57 HRC
 
Rękojeść – Drewno magnoliowe
 
Waga – 261g 

Producent: Bunmei

Seria: bunmei

Cena: 515,00 zł

Koszty dostawy:
15 zł przy płatności przelewem
20 zł przy płatności gotówką przy odbiorze

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij