Bunmei nóż kuchenny Deba 19,5cm

 Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.
 
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
 
Twardość ostrza – 56-57 HRC
 
Rękojeść – Drewno magnoliowe
 
Waga – 296g 

Producent: Bunmei

Seria: bunmei

Cena: 475,00 zł

Koszty dostawy:
15 zł przy płatności przelewem
20 zł przy płatności gotówką przy odbiorze

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij