Domowa galaretka pomarańczowa cieszy podniebienie i wpływa dobrze na nasze paznokcie:)

galaretka pomarańczowa

Składniki na 3 porcje:

  • 350 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy (dodałam trochę soku z cytryny)
  • 3 łyżeczki żelatyny, z lekkim czubem 
  • 50 g cukru (można dać więcej, mniej - zależy od słodkości pomarańczy)
  • otarta skórka z 1 pomarańczy

Wykonanie:

Sok z pomarańczy zagotować z cukrem i otartą skórką, mieszając, zdjąć z palnika natychmiast po rozpuszczeniu się cukru. Do gorącego soku wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Nalać do foremek lub salaterek. Ostudzić i schłodzić do stężenia.

Przepis znalazłam na blogu Moje Wypieki

galaretka pomarańczowa

galaretka pomarańczowa

galaretka pomarańczowa